Programma Tolken in de Toekomst

Dit bericht is afkomstig van het ministerie van Justitie en Veiligheid, Programma Tolken in de Toekomst.
 

Kwaliteitsverbetering

Een moderne, professionele overheid opereert kostenbewust en transparant en handelt uiteraard binnen wettelijke kaders. Daarnaast verzilvert deze overheid kansen waar het kan en integreert innovatie in de gehele manier van werken. Ten behoeve van kwaliteit en efficiency. Met deze kaders en uitgangspunten in het achterhoofd, werken de betrokken partners in het programma Tolken aan de Toekomst aan een grote kwaliteitsverbetering ten aanzien van de inzet van tolkdiensten binnen de overheid.

Tolken zijn een essentiële schakel in gesprekssituaties binnen de overheid. Zij zorgen ervoor dat de taal geen barrière vormt. Met de inzet van kwalitatief goede tolken zorgen we ervoor dat men elkaar in belangrijke situaties over en weer goed begrijpt zodat procedures zorgvuldig en vlot kunnen verlopen.


Vragen of ideeën?

Wilt u meer informatie over het programma? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief van het programma Tolken in de Toekomst. Ga hiervoor naar: https://abonneren.rijksoverheid.nl/ en kies voor de optie ’aanmelden nieuwsbrieven’. Hier kunt u de nieuwsbrief ‘Programma tolken in de toekomst’ aanvinken en kunt u zich inschrijven.

Voor concrete vragen kunt u rechtstreeks contact opnemen met het programma via: tolkenindetoekomst@minvenj.nl