Internationaal juristencongres 'Recht en Taal'

De Nederlandse en de Vlaamse Juristenvereniging organiseren samen een congres over recht en taal. Via deze weg informeren we u graag over dit congres voor Nederlandstalige juristen uit de hele wereld en juridische vertalers. Het congres vindt plaats op 25 en 26 september 2017 bij de Universiteit in Antwerpen.

'Recht en Taal' is een initiatief van de Nederlandse Juristenvereniging (NJV) en de Vlaamse Juristenvereniging (VJV) en wordt georganiseerd voor juristen uit Nederland (met inbegrip van de BES-eilanden), Vlaanderen, Zuid-Afrika, Suriname, Aruba, CuraƧao en Sint-Maarten. Het congres biedt juristen uit verschillende beroepsgroepen (wetenschap, advocatuur, rechtspraak, enz.) de mogelijkheid om deel te nemen.

Nederlandstalige juristen uit de hele wereld zullen van gedachten wisselen over de begrijpelijkheid van het recht door middel van (de Nederlandse) taal. Aandacht wordt besteed aan uiteenlopende onderwerpen als de relevantie van de vele taalversies van Europese regelgeving, taalbeleid in en buiten de rechtbank, juridisch taalgebruik en minderjarigen, de positie van vertalers en tolken en de talige rechtscultuur in een multiculturele samenleving.


Het volledige programma vindt u hier.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het congres of wilt u zich aanmelden? Kijk dan op http://njv.nl/internationaal-juristencongres-der-lage-landen-recht-en-taal/.