Medewerker aan het woord: Derya Kocyilmaz

Bij Bureau Wbtv werken we dagelijks met een enthousiast team aan de uitvoering van de Wbtv en verwante projecten. Wij laten u graag kennismaken met de mensen achter onze organisatie. In deze nieuwsbrief maakt u nader kennis met Derya Kocyilmaz. Zij is sinds 28 november 2016 werkzaam bij Bureau Wbtv.

 

Derya heeft Rechten gestudeerd aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys. Ze startte haar loopbaan in 2004 bij de rechtbank in ’s-Hertogenbosch op de Afdeling Familie- en Jeugdrecht, waar ze griffier en juridisch medewerker was. In 2015 maakte zij de overstap naar een scheidingsbemiddelingsbureau in de functie van echtsscheidingsbemiddelaar/juridisch medewerker. Voor deze functie heeft Derya met succes een opleiding Mediation gevolgd.

Na een tijdje was ze toe aan een nieuwe uitdaging. "Toen ik de vacature van Bureau Wbtv zag, heb ik direct gesolliciteerd. Het leek me een interessante baan. Het idee dat je bijdraagt aan een maatschappelijk doel vind ik belangrijk. De kwaliteit van tolken en vertalers is van belang voor een goed verloop van allerlei zaken."

Derya spreekt, naast vloeiend Nederlands, ook vloeiend Turks. Het Azeri kan ze goed verstaan. "Bij tolken of vertalen komt meer kijken dan alleen het kunnen spreken of schrijven van een vreemde taal. Tijdens mijn werk bij de rechtbank heb ik achter de schermen te maken gehad met beëdigde vertalingen van juridische documentatie. Als griffier ter zitting in familie- en jeugdzaken heb ik ook regelmatig met tolken Turks te maken gehad. Het begrijpen van de manier waarop iets wordt gezegd, het filteren en het kennen en vertolken van de juiste essentie van woorden is één van de meest belangrijke kernkwaliteiten die een tolk nodig heeft om het werk op kwalitatief hoog niveau te kunnen uitvoeren. Soms is het letterlijk vertalen van een woord niet voldoende, omdat het een heel andere betekenis kan hebben in de vreemde taal."

Derya houdt zich, na een intensieve inwerkperiode, vooral bezig met het beoordelen van verzoeken tot inschrijving, specialisatie en verlenging en het beantwoorden van vragen aan de (telefonische) helpdesk. Daarnaast verricht zij allerlei voorkomende werkzaamheden.

Naast haar werkzaamheden voor Bureau Wbtv is Derya, die in ‘s-Hertogenbosch woont, in het dagelijks leven getrouwd en moeder twee kinderen. Ze is voornamelijk bezig met haar twee "kleuters". Verder is ze actief als klassenouder en zit ze in de ouderraad van de basisschool van haar kinderen. Haar vrije tijd brengt ze graag door met haar familie en vrienden en ze gaat graag wandelen met haar hond.