Bureau Wbtv blikt terug op geslaagd DRONGO

Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober 2016 hebben wij enthousiast voor de eerste keer deelgenomen aan Talenfestival DRONGO. Twee dagen lang konden taalliefhebbers hier hun hart ophalen bij een uitgebreid en interactief programma. Wij bedanken alle bezoekers die onze stand hebben bezocht en interesse hebben getoond in de werkzaamheden van Bureau Wbtv. Wij hopen dat we u hebben kunnen informeren en inspireren.
 

Onze stand, waar bezoekers informatie konden krijgen over onder andere het Register beëdigde tolken en vertalers, werd goed bezocht. We hebben tolken, vertalers en studenten kunnen spreken maar bijvoorbeeld ook medewerkers van taalinstituten die trainingen en toetsen aanbieden. Daarnaast hebben we een ludieke quiz georganiseerd naar het illustere voorbeeld van het televisieprogramma Holland Sport van de NPO.
 

We hebben bekenden gesproken, maar ook nieuwe contacten gelegd. Naast het genereren van meer naamsbekendheid en het informeren van (potentiële) registertolken en -vertalers, was het delen van kennis en ervaringen met anderen zeer waardevol. De reacties van de bezoekers waren positief. Door deel te nemen aan de beurs hebben we Bureau Wbtv een beetje beter op de kaart kunnen zetten. Kortom, het waren twee geslaagde dagen!
 

Wij bedanken alle mensen van de organisatie van DRONGO, die hebben gezorgd voor een sfeervol evenement. Ook bedanken wij alle deelnemers van de quiz "Petje op, petje af" voor hun enthousiasme en medewerking.
 

Met zo’n zestig exposanten en duizenden bezoekers is DRONGO talenfestival in vijf jaar tijd uitgegroeid tot het belangrijkste talenfestival van Nederland en Vlaanderen. Het is dé plek waar taalprofessionals, wetenschappers en iedereen die zich voor talen interesseert samenkomen. Alles wat met taal te maken heeft komt aan bod: meertalig opvoeden, onderwijs, cultuur, vertalen, de nieuwste snufjes uit de taaltechnologie, taalcursussen, carrière, experimenten en nog veel meer!
 

Voor de mensen die dit evenement hebben gemist is er een herkansing in 2017. Dan zijn wij ook graag weer van de partij!