Bureau Wbtv blikt terug op succesvolle deelname aan DRONGO 2017

Bureau Wbtv nam op 29 en 30 september voor de tweede keer als exposant deel aan het DRONGO Talenfestival in Utrecht. Met zo’n zestig exposanten en duizenden bezoekers is DRONGO het belangrijkste talenfestival van Nederland en Vlaanderen. Het is dé plek waar taalprofessionals, wetenschappers en iedereen die zich voor talen interesseert samenkomen. Daar mocht Bureau Wbtv natuurlijk niet ontbreken!

Waarom DRONGO?
Het doel was drieledig:

  1. Het genereren van meer naamsbekendheid onder de doelgroep tolken en vertalers en de gehele taalsector.
  2. Het verstevigen van bestaande relaties, het leggen van nieuwe contacten en het delen van kennis en ervaring.
  3. Het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) ‘veroudert’ en dus is aanwas van nieuwe, jonge tolken en vertalers voor de omvang en kwaliteit van het register in de toekomst belangrijk.

Geslaagd
Onze stand, waar bezoekers informatie konden krijgen over onder andere het Rbtv, werd goed bezocht. We hebben tolken en vertalers kunnen spreken, maar bijvoorbeeld ook medewerkers van taalinstituten die trainingen en toetsen aanbieden. Daarnaast waren er studenten aanwezig die interesse hebben om na hun studie ingeschreven te worden in het Rbtv. Hiermee zijn onze doelstellingen bereikt.

Talenquiz
Op de informatiemarkt werden verschillende activiteiten ondernomen zoals het volgen van spoedcursussen en het bijwonen van presentaties, forumsessies en lezingen. Ook wij hadden iets ludieks bedacht. Bezoekers van onze stand konden meedoen aan een talenquiz. Mensen die alle vijf vragen goed beantwoord hadden, kregen een leuk presentje en loten automatisch mee voor de hoofdprijs. Bezoekers hebben massaal meegedaan. De winnaar is inmiddels bekend gemaakt via www.bureauwbtv.nl, Facebook en Twitter.