Inlogaccount voor Rbtv aanvragen weer mogelijk

Het raadplegen van het beveiligde deel van het Rbtv, was in 2015 enige tijd niet mogelijk. Sinds enkele maanden kunnen medewerkers van o.a. de politie, de IND, het OM en de gerechten het besloten deel van het Rbtv weer via een inlogaccount raadplegen.

 

Vorig jaar is het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) compleet vernieuwd. Naast een andere vormgeving, zijn er een aantal zoekmogelijkheden toegevoegd. Daardoor was toegang tot het besloten gedeelte van het Rbtv tijdelijk niet mogelijk. Helaas duurde dit wat langer dan gepland. Het beschikbaar stellen van de aanvullende functionaliteiten leverde allerlei hardnekkige technische complicaties op. Gezien de kwetsbaarheid van de gegevens vonden wij het niet verantwoord de functionaliteit online te zetten totdat we voldoende zekerheid hadden over de betrouwbaarheid ervan. In de tussenliggende periode hebben wij de afnemers op andere manieren van actuele informatie voorzien voor de uitoefening van hun werkzaamheden. De problemen zijn inmiddels opgelost en het vernieuwde Rbtv staat online, evenals de mogelijkheid een inlogaccount voor het besloten gedeelte van het Rbtv aan te vragen.

 

Nieuw account aanvragen

Omdat wij met een nieuw systeem zijn gaan werken, kunt u uw oude inloggegevens niet meer gebruiken. Via deze link kunt u een nieuw inlogaccount aanvragen, waarmee u weer toegang krijgt tot het besloten gedeelte van het Rbtv. Dit account vervalt na één jaar. U ontvangt automatisch een e-mail waarmee u de geldigheid van het account met een jaar kunt verlengen. Deze werkwijze bestond voorheen ook al.

 

Waarom inloggen?

Als u het Rbtv benadert met uw inlogaccount, vindt u altijd de meest uitgebreide informatie over ingeschreven tolken en vertalers. Dit helpt u bij het selecteren van de juiste tolk of vertaler voor uw opdracht.

 

Extra zoekmogelijkheden

Zoeken in het Rbtv kon al op naam, postcode, specialisatie, taalvaardigheid en inschrijfnummer. Daaraan zijn toegevoegd: zoeken op moedertaal, wonend in (land), woonervaring en geslacht. Daarnaast kunnen tolken en vertalers zelf aangeven voor welke opdrachtgevers zij willen werken. Ook dit kan helpen snel een geschikte en beschikbare tolk of vertaler te selecteren.

 

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Dit kan per e-mail via infowbtv@rvr.org of telefonisch. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur via 088 - 787 19 20.