Maatregelen van Bureau Wbtv voor tolken en vertalers i.v.m. corona/COVID-19

Bericht 6 april 2020:

De uitbraak van het coronavirus heeft het openbare leven in Nederland zo goed als stilgelegd. Veel bedrijven en instellingen zijn gesloten, scholen zijn gesloten, bijeenkomsten afgelast en examens uitgesteld. Dit heeft grote gevolgen voor uw bedrijf en de uitoefening van uw beroep, maar bijvoorbeeld ook voor het voldoen aan uw bijscholingsverplichting. Wij helpen u graag met advies op maat en komen u tegemoet waar mogelijk. In dit bericht leest u er meer over.


Verloopt uw inschrijving in mei, juni, juli of augustus 2020?

Verloopt uw inschrijving in mei, juni, juli of augustus 2020? Dan moet u in ieder geval voor het einde van uw inschrijvingsperiode uw verzoek tot verlenging (inclusief een recente Verklaring omtrent het gedrag) indienen. Lees meer over de verlengingsprocedure

 

PE-punten registreren

Met uw verlengingsverzoek moet u aangeven dat de cursus die u volgt is uitgesteld. De PE-punten die u nu al wel kunt registreren (afgeronde activiteiten met onderliggende stukken) moet u registreren. In overleg met u houden wij het verzoek tot verlenging aan in afwachting van de bijscholingsresultaten.

 

Weer ingeschreven

Als uw inschrijving in de tussentijd verloopt, verdwijnt uw inschrijving op de einddatum automatisch uit het Rbtv. Dit komt omdat de wettelijke inschrijfperiode 5 jaar is. Heeft u op tijd (dus voor het einde van uw inschrijvingsperiode) een verlengingsverzoek ingediend en voldoet u aan de voorwaarden voor verlenging van een inschrijving? Dan wordt u vanaf de dag dat wij het besluit nemen weer ingeschreven in het Rbtv en bent u weer vindbaar voor opdrachtgevers.

 

Geen DigiD?

Een verlengingsverzoek indienen en PE-punten registreren doet u met Mijn Wbtv. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Heeft u nog geen DigiD? Dan kunt u die eenvoudig aanvragen via www.digid.nl. Kunt u geen DigiD aanvragen? Dan helpen wij u graag met het registreren van uw PE-punten. Wij moeten dan wel op tijd (dus voor het einde van uw inschrijvingsperiode) een verlengingsverzoek van u ontvangen. Dat geldt ook voor eventuele moeilijkheden rond het aanvragen van een buitenlandse integriteitsverklaring (wanneer dat digitaal niet mogelijk is).

 

Vragen of hulp nodig?

Heeft u vragen over de bijscholingsplicht of andere Wbtv-zaken waarover u zich zorgen maakt? Neem dan contact op met onze helpdesk via infowbtv@rvr.org of 088 - 787 1920. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden die er zijn om bijvoorbeeld online scholingsactiviteiten (webinars) te volgen en PE-punten te registreren in de categorie ‘overige activiteiten’ (intervisie, docentschap, zelfstudie, enz.).

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van uw verlenging via Mijn Wbtv? Raadpleeg dan deze handleiding

 

Meer informatie

Naar aanleiding van de op 31 maart aangekondigde maatregelen vanuit het Kabinet en het RIVM, hebben wij besloten de thuiswerkperiode voor onze medewerkers te verlengen tot nader besluit. Voor het overige blijft de eerdere berichtgeving op onze website gelden.