Tolktoetsen Koerdisch (Sorani), Dari, Farsi (Iran) en Pashto ontwikkeld

Eind 2014 hebben wij u in onze nieuwsbrief geïnformeerd over de opheffing van de SNEVT. Hiermee verdwenen ook de zogeheten Rbtv-toetsen. Inmiddels zijn er diverse ontwikkelingen gaande.

 

Nieuwe talencombinaties

KTV Kennisnet heeft zich recent gemeld met een opzet voor tolktoetsen Nederlands - Koerdisch (Sorani), Nederlands - Pashto, Nederlands - Dari en Nederlands - Farsi (Iran). Wij hebben de opzet voor deze toetsen beoordeeld aan de hand van het Kader voor tolk- en vertaaltoetsen en akkoord bevonden.

 

Inschrijving in het Rbtv

Indien u een van deze tolktoetsen met goed gevolg afrondt, kunt u voor de betreffende talencombinatie in het Register beëdigde tolken en vertalers ingeschreven worden. U moet dan wel via ‘Mijn Wbtv’ een verzoek tot inschrijving indienen en een recente pasfoto en Verklaring omtrent het gedrag (niet ouder dan drie maanden) uploaden om uw verzoek compleet te maken.

 

Inschrijven voor de tolktoets

Wilt u deelnemen aan een van de genoemde tolktoetsen? Schrijf u dan in via de website van KTV Kennisnet. Ook vindt u daar meer informatie over de voorwaarden voor deelname aan de toetsen.

 

Via onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rond toetsen van KTV Kennisnet in andere talen of toetsen bij andere instellingen.